nuffnang

Followers

xchngelink

Thursday, March 3, 2011Salam semua.....sunyi rasa hati bila anak2 tak ada di sisi.selalu teringatkan diaorang.Hari ni berita 1.30 tv 3 ada cerita pasal orang buang anak lagi,dalam tren kl-pelabuhan klang kalau tak silap saya.Mmmm...ntah la yer...

Cerita pasal bayi yang tak di ingini ini teringat saya,pada bulan lepas ada orang offer kami sekeluarga.Nak bagi anak angkat dari rumah perlindungan KEWAJA,GOMBAK.Cuma perlu bayar wang perubatan sahaja iaitu sebanyak RM 1800.

Memandangkan kami ada ramai anak angkat mungkin sebab itu la agaknyer ada yang datang nak offer baby tu pada kami.Kami tolak tawaran tu,bukan sebab tak nak anak luar nikah tapi faktor usia kami yang dah agak berumur.Bila di conggak2 usia kami takut pulak tak sempat nak membesarkan baby tu kami dah k.o...hehehe...

Pada gadis2 yang pernah terlanjur,saya nasihatkan sayangi la bayi kita seperti mana kita sayangkan diri kita.Mende yang dah terjadi tak kan kita dapat patah balik ke belakang.Jadikan pengalaman mengandung dan melahirkan bayi itu sebagai suatu pengalaman yang indah dalam hidup kita...bukan suatu beban....bagi peluang bagi bayi2 itu hidup.

Saya sendiri walau pun dah berusia,terdetik lagi di hati ini ingin mengandung dan melahirkan bayi kalau di beri peluang...Gadis2 di luar sana,jaga maruah diri baik2 kalau kita tak nak buat silap dalam hidup kita.Anak2 teruna di luar sana jaga peribadi kita.Jangan sentuh perempuan2 yang bukan muhrim kita.....No comments:

Post a Comment